Zomerfeest CGDK 2015

De zomerbijeenkomst van de Drentsche kotterclub was dit jaar niet zo druk bezocht, maar was wel zeer geslaagd. Het mooie weer heeft daar zeker positief in bijgedragen, hoewel ik me een hilarische barbecue in de stromende regen op Het Eiland de Hemmen op de Braassem kan herinneren. Jan Haaijma was toen de enige met droge schoenen. (liep op blote voeten) Wat hebben we toen gelachen.

Het aandeel van de Drentse Trawlers is dit jaar maximaal. Zowel de DT 1 van Janny en Willem de Rooij als de Anna Rosa (DT2) van Ria en Jan Borkent zijn aanwezig. Verder komen van ouds zijn de Dimphy van Dits en Egbert Joosten, de Cupido van Jos van Vracem, de Zephyros van Jannie en Wim Wiebenga en de Con Amore van Gerry en Con Struycken.

DSC_0403Op vrijdag 21 augustus druppelen vanaf een uur of 12 de schepen binnen in de jachthaven van Harderwijk. De havenmeester, Arno Hausmann, had een deel van de langssteiger gereserveerd en daar konden we met zijn zessen, weliswaar dubbel, uitstekend liggen. Het weer…… Fantastisch, warm met een beetje wind. DSC_0414

 

DK Weekend 2015 015In de schaduw onder de bomen Op het naastgelegen grasveld het was heerlijk toeven en hoewel de steigerborrel voor zaterdag was bedoeld, ontstaat spontaan de samenscholing van alle bemanningsleden. Afijn, de 6 flessen pro secco gaan als limonade naar binnen en al snel besluiten we om dit gezellig samenzijn op zaterdag te herhalen. Dus maar weer 6 flessen inslaan. Moet Kunnen; is effe sjouwen
DK Weekend 2015 014

DSC_0431Zaterdagochtend verzamelen de bemanningen zich voor een stadswandeling door Harderwijk. Onze uitstekende gids leidde ons rond en kon ons de binnenzijde van het poortwachterlokaal boven de Vischpoort laten zien. Ook bezichtigen we de binnenzijde van een huis van een visserman en het oude stadhuis. De gids vertelde met luider stem mooie wetenswaardigheden en voerde ons tenslotte in een kelder onder het gebouw van het casino, waar we de opgraving van het oudste deel van Harderwijk zien.
DK Weekend 2015 019

DSC_0429

Tegen half twee verlaten we in konvooi de haven voor een korte vaartocht naar strand Horst. Bij fraai weer en een lekker koel windje varen we keurig in kiellinie. Mooie plaatjes levert dat op. De havenmeester van Strand Horst, Dick van Dam, ontvangt ons op de steiger en korte tijd later liggen we gezamenlijk aan één steiger. Dan eind van de middag de steigerborrel. Nu niet op het gras onder de bomen, maar in de schaduw van een grote kotter ( groter dan onze kotters). En schaduw is nodig, want het is warm in de zon. Wat zijn die mensen toch gezellig. Tijdens de borrel komen Alice en Cees van Loen van de Jalleke met de auto aan. We zijn inmiddels met 16 mensen. Jos heeft twee vrienden uit Belgie en Jan Haaijma aan boord. DSC_0444 DSC_0445

Dit jaar hebben we geen barbecue georganiseerd. Dat deden we in het verleden alleen bij slecht weer. Nu hebben we een tafel gereserveerd bij de plaatselijke wok en genieten van alles, wat er uitgestald ligt. Zelfs oesters en mosselen zijn verkrijgbaar en daar likkebaarden de liefhebbers bij. Het was warm binnen en zo tegen 9 uur lopen we in de verkoelende avondlucht terug naar de schepen.

Dan zondag het afscheid. Steigerkoffie. Op dezelfde plek , waar we gisteren van de steigerborrel genoten, zet ieder zijn stoel nee, komt uit een aantal boten de koffiekan, gaat de gebaksschaal rond en weer heeft ieder zijn verhaal en valt er geen stilte in de gesprekken. Wat zit er toch een bindende factor in bemanningen van schepen van eenzelfde werf. Na de koffie varen 4 schepen weg. DT 1 en Con Amore blijven nog een dag in deze uitzonderlijk mooie haven liggen.  Zowaar weer mooi weer met zon en een windkracht 5. Het wordt weer zwaaien en ‘ tot volgend jaar’ roepen, want dit willen we elk jaar weer. Graag dan met nog meer schepen. We verheugen ons erop en reserveren het derde weekeinde van augustus 2016 in onze agenda.
DSC_0436 DSC_0454 DSC_0450

Na de koffie varen 4 schepen weg. DT 1 en Con Amore blijven nog een dag in deze uitzonderlijk mooie haven liggen.  Zowaar weer mooi weer met zon en een stevige windkracht 5.

Het wordt weer zwaaien en ‘ tot volgend jaar’ roepen, want dit willen we elk jaar weer. Graag dan met nog meer schepen. We verheugen ons erop en reserveren het derde weekeinde van augustus 2016 in onze agenda.
CCS, 1 september 2015DSC_0457 DSC_0459 DSC_0463