Opening vaarseizoen 2012

Zaterdag 14 april 2012 vond traditiegetrouw de opening van het vaarseizoen van de Contact Groep Drentsche Kotter plaats. Ook dit jaar hebben we de datum gekoppeld aan het Overijssels Waterevent in Blokzijl. Een prima gelegenheid om als Drentsche Kottervaarders in Meppel bijeen te komen.

Een aantal van onze leden bezoekt dan Blokzijl en is dus al in de buurt. Verder zijn onze schepen net uit de winterstalling en ligt er een aantal nog in de haven in Meppel. Dan is er ook na de bijeenkomst dus een slaapplaats. Er zijn zelfs leden, die in de buurt in een hotel slapen.

 

 

 

De werf heeft tegenwoordig een besloten clubhuisje, knus en gezellig.

Voor de 25 aanwezigen groot genoeg. Dit jaar hebben we van een buffet genoten en natuurlijk van de drankjes, die met vaardige hand door Jan Haaijma achter de bar werken ingeschonken. Erg gezellig en met veel onderlinge contacten. De helft van de bemanningen was aanwezig. Wie weet, zijn het er volgend jaar nog meer.

Allereerst hebben we de nieuwe leden begroet. Willem en Jenny de Rooij van de DT1 en Jan en Annelies Jense van de in aanbouw zijnde DK 1380 ok.

Welkom in de club!

Natuurlijk is de DT1 geen Drentsche Kotter, maar als Trawler hoort zij wel bij de familie. Iemand merkte gekscherend op, dat het wel de B categorie is. Wellicht komen er nog zoveel DT’s bij, dat ze eens de A status verkrijgt……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de in aanbouw zijnde DK 1380 zijn er nog twee DK 1040 schepen in aanbouw. Alle schepen moeten nog deze zomer varen. Druk dus op de werf.

 

 

 

 

 

Rob en Lilian Hilgevoord (ms. Valere) hebben het idee geopperd om met een aantal kotters deze zomer bij elkaar te komen. De plaats, de Hemmen op het Braassemermeer, is daar uitstekend voor geschikt en bovendien kunnen we daar bijvoorbeeld een barbecue houden. Gedacht wordt aan eind augustus. (25/26???). Een en ander zullen we binnenkort organiseren.

In het westen van het land liggen een aantal Drentsche Kotters, maar wellicht kunnen ook schepen van wat verder weg komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

We nodigen iedereen uit om stukjes over vaartochten met foto’s te sturen zodat we die allen via de website kunnen lezen.

 

Wij wensen jullie een mooi vaarseizoen.

 

Gerry en Con Struycken (ms. Con Amore)