Overijssels waterevent 2012

Tot vier jaar geleden hield Jachthaven Meppel een open dag in de loop van april. Dat was voor serieuze belangstellenden een mooie gelegenheid om na de beurs Boot Holland in Leeuwarden  de Drentsche Kotters in het water te kunnen zien liggen in Meppel.

Dit jaar vond het Overijssels Waterevent voor de derde keer plaats in Blokzijl.

Dit waterevent heeft de functie van de ‘open dag’ overgenomen.

Op het event liggen altijd een aantal schepen, dat in Meppel is gebouwd. Dit jaar waren dat de Cupido van Jos en Lieve van Vracem, de DT1 van Willem en Jenny de Rooij en de Con Amore van Gerry en Con Struycken. Tevens had Marcel nog twee gebruikte schepen voor de verkoop meegenomen.

 

 

Een dergelijke botenbeurs in de open lucht is sterk afhankelijk van het weer. Als het gaat regenen zijn de steigers binnen enkele ogenblikken leeg.

Vrijdag 13 april viel er af en toe een buitje, maar er was ook plaats voor de zon. Zaterdag was de beste dag, koel, droog, zonnig en niet veel wind. Zondag kkkkkouddddddd met een harde wind uit het noorden en pas rond 4 uur ’s middags een opklaring. En toch veel publiek en dan sta je zelf ook buiten.

 

Zaterdag was de sfeer met het goede weer voortreffelijk. Veel orkesten speelden rond de haven en op de steigers en ook een band op een rondvaartboot, die in de sluis lag afgemeerd.

 

 

 

 

 

De DT1 werd op een gegeven moment bevolkt door pakweg 20 leden van een band. Willem de Rooij was maar wat blij te zien dat zijn schip zo stabiel lag bij het swingen van het orkest.

 

Aan het eind van de zondagmiddag wordt een deel van de drijvende steiger weggehaald, waardoor schepen uit de binnenkom van de haven kunnen vertrekken. Ook de DT1 en de twee gebruikte schepen van Jachthaven Meppel vertrokken toen.

 

De Cupido en de Con Amore zijn op maandagochtend rond half tien vertrokken nadat eerst het ijs op het dek was gesmolten en was weggeveegd. Spekglad!

 

De werf heeft in Blokzijl een prima presentatieplatform en we helpen daar graag aan mee. Al is het alleen al omdat alles rond bootjes onze hobby is. (en ik heb nieuwe bootschoenen gekocht en een flinke blaar opgelopen)

 

Gerry en Con