Opening vaarseizoen 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

De weersverwachting voor 12, 13 en 14 april 2013 beloofde veel goeds; in theorie dan wel te verstaan, want de praktijk viel danig tegen. Alleen zaterdagmiddag
na drie uur en zondagmiddag was het aangenaam.

Dat alles kon de pret niet drukken; serieuze klanten komen toch wel naar het Overijssels Waterevent. En vergeet niet. Voor een echte watersporter
bestaat er geen slecht weer,  maar wel verkeerde kleding.

 

Jachthaven Meppel lag er met 4 demoschepen en verder lag de Salut (DK 1040 ok) van Trudy en Paul Kranenburg als gebruikt schip te koop. De demoschepen waren de Annelein DK 1380 ok), de DT 1 (Drentse trawler 1380), de Cupido (DK 1160 ok) en de Con Amore (DK 1040 ok).

 Wat is het toch mooi op het water!!!

 

Trudy en Paul hadden pech; bij het invaren van de sluis in Blokzijl kregen ze vooraf aan de beurs vuil in de schroef. Op vrijdag kon een duiker de zaak eruit halen.
Het zal je maar gebeuren.

 

 

Tijdens de beurs was er een spectaculaire show boven het water, was de tokkelbaan in gebruik, konden kinderen in luchtballonnen over het water lopen, liepen er dweilorkesten en shantikoren, kortom, het was gezellig en er was steeds wat te beleven.

 

 

 

 

 

 

 

Traditiegetrouw luiden we het nieuwe vaarseizoen in met een gezellige avond in Meppel. Op zaterdagavond waren we met 23 mensen om van een buffet te genieten en weer eens bij te praten. Gezellig en lekker!!! 

Het barretje van Bianca en Marcel barstte bijna uit zijn voegen met dit aantal mensen. Jan Haaijma achter de bar. Hij had alles klaargezet, van drank tot tafels met kleedjes, bestek, borden, muziek en noem maar op. Hij doet dat toch maar voor ons.

 

 

 

 

 

Natuurlijk kwam de toertocht van dit jaar aan de orde.

De toertocht van de CGDK wordt dit jaar gehouden bij het eiland van Maurik op 23 (vrijdagavond), 24 en 25 augustus. Een aantal leden heeft zich al opgegeven om met hun schip te komen. Enkelen zijn van plan om met de auto te komen en zij varen dan gezellig mee. Egbert, Dits, Paul en Trudy doen nu nog geheimzinnig over het programma en zitten zich zichtbaar te verkneukelen over hun plannen.
Bij deze dus een oproep aan ieder om als het schikt zich op te geven.

 

We hopen op een mooi vaarjaar met vooral mooi weer en wensen alle cgdk’ers een Behouden Vaart!!! .